Идеи за красив дом, цветя и градина

За да узрее гроздето добре и да даде добро вино е много важно какво ще е лятото. Когато е много горещо или много вали, тогава гроздето не може да узрее добре и не дава силно и ароматно вино.

Ако лятото е умерено, с температури около 27-33 градуса, няма много дъжд и влага, тогава узрява хубаво грозде и се получава добро вино.

Аковремето е дъждовно през повечето дни на лятото и есента, гроздето остава кисело. От такова грозде става вино с неприятен вкус.

Ако има много валежи преди брането на гроздето, зърната наедряват много бързо и ципата се пука. Така гроздето заболява и също не може да се извлече добра винена реколта.

Ако лятото е много сухо, тогава зърната стават с дебела люспа и не са сочни. При такава година се извлича много малко вино. Ниските температури пък прекратяват зреенето и отново се разваля качеството на гроздето. Добро грозде расте по южните склонове. Почвата трябва да е леко песъчлива и светла. Прекалено обогатената с торове почва дава по-голяма реколта от грозде, но качеството на това вино ще е ниско.
Related Posts with Thumbnails