Идеи за красив дом, цветя и градина

Светлолюбиво растение, което издържа и на пряка слънчева светлина. Едно от най-невзискателните растения, което предпочита ярка и пряка слънчева светлина, защото
от интензивността на светлината зависи окраската на листата на растението. Колкото по-ярка е тя, толкова no-наситена и интензивна е окраската. През зимата температурите в стая не трябва да са по-ниски от 10-15°С. Поливането и през лятото, и през зимата е еднакво умерено. Не трябва да се допуска пресъхване на почвата в саксията, но също така не трябва и да се преполива. Опръскване на листата се прави задължително всеки ден. Пресаждане по необходимост се прави през пролетта, а почвената смес за засаждане на алтернантера се приготвя от 3 части градинска пръст, 2 части листовка и 1 част добре угнил оборски тор. Подхранване може да се прави през пролетта и лятото 1 път на 2 седмици с минерален комплексен тор с понижено съдържание на азот. Подхранването може да започне през февруари-март и да приключи през август.

Регулярно може да се прави формиращо подрязване. Особено ако алтернантерата се използва като почвопокривно растение навън или за направата на цветни фигури, тя търпи подрязване в различни форми - яйцевидна, кръгла, даже гребеновидна. Ако искаме да засилим разклоняването, трябва да пензираме връхните части на растението.
Related Posts with Thumbnails