Идеи за красив дом, цветя и градина

От какво се нуждае градината през лятото
В средата на лятото цветната градина е най-красива, но за това трябват много грижи.

ПОЛИВАНЕ
През лятото най-важното в цветната градина е редовното поливане. Най-добре е да правите това рано сутрин, за да се ограничи изпаряването. В никакъв случай обаче не преполивайте! За да запазите влагата, разстелете 1-2 пръста тор върху почвата, което ще задържи влагата и в същото време ще обогати почвата.

ПОПЪЛНЕТЕ ПРАЗНИТЕ МЕСТА
Много от цветята, които цъфтят по-рано през лятото, вече прецъфтяват и остават голи участъци. Можете да ги запълните, като първо отрежете прецъфтелите стъбла и поставите на празното място саксии с разцъфтели бегонии, мушката и други дългоцветни видове. Посейте семената на цветята, които бързо се развиват, за да имате цветове през есента. Това са преди всичко цинии и невен.

ПОЧИСТВАЙТЕ ПРЕЦЪФТЕЛИТЕ ЦВЕТОВЕ
Почистването на растенията от мъртвите цветове се прави, за да се предизвика нов силен цъфтеж през есента. От това най-много се нуждаят розите. Успоредно с почистването направете и подрязване до 4-5-ото листо, за да стимулирате избуяването на филизи. Същото направете и с хризантемите.

СЪБЕРЕТЕ РЕЗНИЦИ
Сега е времето да размножите онези цветя, които ще красят градината ви през есента. Вземете резници от многогодишните карамфили, маргарити, ирис, здравец, върбинки. Засадете ги във влажен перлит и ги запазете за края на есента.
Related Posts with Thumbnails