Идеи за красив дом, цветя и градина

Иглолистните храсти, които сте закупили в съд през пролетта или лятото на тази или миналата година, можете да засадите в градината през есента.

Преди прехвърлянето на растението се изкопава дупка на желаното място. Тя трябва да бъде малко по-голяма от големината на корените заедно с буците пръст. Не бива и да бъде много по-дълбока, тъй като храстът трябва да бъде засаден на същата дълбочина, на каквато е бил в контейнера. Не изхвърляйте изкопаната от дупката пръст, размесете я с оборски тор. После с нея заровете корените на растението, като трамбовате наоколо, за да не се получи слягане на почвата след поливането. Ако е необходимо, добавете още земя и най-отгоре оборски тор. Полейте растението. Защитете го от вятъра с подпори, които обаче трябва да забиете така, че буците пръст около корените да не пострадат. Може би е по-добре да изградите около храста временна пръстеновидна оградка, докато се вкорени на новото място. До зимата той ще успее да се захване и да преживее студа.

За улеснение в деня на преместването храстът се полива обилно, за да се извади по-лесно от съда. Важно е при прехвърлянето кореновата туфа да се запази цяла заедно със земята по нея. Така растението ще боледува по-малко и ще се прихване по-лесно.
Related Posts with Thumbnails