Идеи за красив дом, цветя и градина

Сукулентните дорстении се отглеждат подобно на кактусите, с тази разлика, че не изискват и дори понякога не понасят ярко слънчево осветление. Поливане. През периода на вегетация се поливат редовно и се държат при температура около 25-35 градуса. Температура. През зимата поливането се разрежда до веднъж на 2 седмици и температурата не трябва да пада под 10-15 градуса. През този период част от листата или всичките листа опадат, но през пролетта на върха на стъблото се появяват нови.

Пресаждане. Тъй като в природата тези растения растат върху песъклива почва, при отглеждане в култура можете да използвате следната смеска - почва, едрозърнест пясък и перлит в съотношение 1:1:1/2. Макар че са сукуленти, тези дорстении се нуждаят от висока въздушна влага. През лятото обезателно се засенчват.

Размножаване. По-често в култура могат да се срещнат D. gypsophila с характерен дебел ствол и клонки и D.barnimiana с кръгъл или дисковиден каудекс и сочно зелено стъбло, което загива през периода на покой.
Related Posts with Thumbnails