Идеи за красив дом, цветя и градина

По-голямата част от храстите се нуждаят от подкастряне. Такива са орловият нокът, жасминът, които е добре да се подрежат между септември и ноември. Прецъфтелите клончета на форзицията се подрязват през октомври-ноември. Това е необходимо, за да се поддържа симетрията на храста, както и за да се предизвика образуването на нови цветове, които ще цъфтят обилно през следващата година.

Имайте предвид, че силните едногодишни клони, които израстват от старото стебло, не дават цветове. За да се поддържа красотата на спиреята, остарелите стебла трябва да се отстраняват. Това спомага за образуването на нови млади стебла през следващата година. Хортен-зията трябва да се подреже и зазими. Кореновата й система се покрива с листа от дървета, едра слама, царевични стебла и др. материали, които ще предпазят храста от измръзване.

Есента е идеално време както да засадите нови храсти, така и да размножите старите. Тъй като обикновено не дават семена, тези растения се размножават чрез вкореня-ване на клончета. Клончетата могат да бъдат отрязани (това са т.нар. резници) или неот-рязани (т.нар. отводи).
Related Posts with Thumbnails